Selasa, November 08, 2016

Fakta Kenapa Rakyat Mahu Ahmad Maslan Mengulas Tentang Kenaikan Harga Barang


"Bukan bidang kuasa saya lagi. Saya kini di MITI. Sedangkan isu kenaikan minyak masak dan petrol adalah di bawah seliaan KPDNKK."

GST Ahmad Maslan

Itulah jawapan yang disampaikan oleh Ahmad Maslan menerusi kemaskini di laman Twitternya selepas ditertawakan dan diejek kerana lari dari menjawab soalan pemberita mengenai kenaikan harga barang.

Ini alasan Ahmad Maslan yang dipetik menerusi Twitternya tempoh hari;

GST Ahmad Maslan

Ahmad Maslan lari. Sebelum lari dia bertindak menyalami beberapa anggota keselamatan yang berada berhampiran. Mungkin dengan niat mahu mengelirukan ataupun sekadar mencari helah bagi melarikan diri.

Selepas bersalaman (sampai tersalam 2 kali) dia kemudiannya mencabutkan dirinya selaju yang mungkin dari para pemberita.

Kumpulan wartawan itu kemudiannya mentertawakan tingkah laku Ahmad Maslan. Rakaman video itu kemudiannya tersebar luas di laman sosial dan Ahmad Maslan menjadi ejekan orang ramai.

Seorang menteri, melarikan diri dari pihak media?

Kenapa?

Ada melakukan kesalahan ke?

Imbas kembali. Kenangan masa silam. Ini adalah sebab kenapa rakyat Malaysia mahu mendengar respon Ahmad Maslan tentang isu kenaikan harga barang.

Just in case Ahmad Maslan mungkin lupa. Mari kita hayati gambar di bawah ni. Mungkin flashback ini mampu mengembalikan memori Ahmad Maslan yang hilang.

GST Ahmad Maslan

Bagaimana Datuk Seri Ahmad Maslan? Sudahkah anda mampu mengingatinya kembali, kenapa kami rakyat Malaysia mahu anda menjawab tentang isu kenaikan harga barang?

Datuk? Datuk Ahmad Maslan?

Datuk kat mana?

BACA INI JUGA:

Sumber: Amenoworld

Seorang blogger yang suka berkongsi ilmu untuk individu yang suka membaca.

1 comments so far

Dah terang lagi bersuluh tp ada jugak yg masih sokong org2 mcm ni hmmm

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon