Saturday, April 04, 2020

Siapa 'Imam of Peace' Penganut Syiah Yang Menghina Permaisuri Agong?


Beberapa hari yang lalu, tular di laman Twitter apabila seorang individu dengan nama Imam Of Peace telah menghina Raja Permaisuri Agong dengan kata-kata yang kurang baik, menerusi ciapan yang pada mulanya memuji usaha Raja Permaisuri Agong memasak untuk barisan hadapan Covid-19.

Tawhidi Syiah

Namun, dia kemudiannya mempersoalkan sikap berdiam diri Raja Permaisuri Agong apabila terdapat wanita dan gay dari Malaysia yang telah dipenjara dan dibunuh di bawah undang-undang Syariah.

Tulisan itu mendapat kritikan dari rakyat Malaysia, menafikan dakwaan Imam Of Peace yang menyatakan bahawa wanita dan gay telah dipenjarakan di Malaysia sedangkan perkara itu tidak pernah berlaku.

Manakala gambar yang disertakan di dalam ciapan tersebut sebenarnya berlaku di Indonesia bukan Malaysia, jelas telah mendatangkan kemarahan rakyat Malaysia.

Kemudian, seorang pengguna Facebook, MyZaidy Yusoff telah mendedahkan identiti sebenar Imam of Peace.

Menurut perkongsian tersebut, nama sebenar Imam of Peace adalah Muhammad Tawhidi, merupakan individu yang berasal daripada Iran namun menetap di Australia.

Bukan itu sahaja, untuk makluman, Tawhidi juga merupakan seorang Syiah dan di barat beliau terkenal dengan gelaran #FakeSheikh.

Beliau amat dibenci oleh penduduk Australia tetapi dianggap hero oleh AS kerana Tawhidi ini anti perjuangan pembebasan Palestin yang dibawa oleh Hamas.

Malah, Senator Republikan dan Datuk Bandar AS adalah pembiaya kewangan Tawhidi.

Dan jangan merasa pelik, di India Tawhidi mempunyai pengikut yang ramai dan begitu disayangi oleh masyarakat extremist Hindu India kerana Tawhidi anti Zakir Naik dan Muslim Pakistan.

Pada Tawhidi, Muslim Pakistan adalah sekelompok Muslim tidak berotak dan Tawhidi juga mengiktiraf bahawa wilayah Kashmir adalah hak India.

Tahwidi juga mempunyai peminat dari kalangan individu-individu penting seperti artis Bollywood dan beberapa orang kenamaan dan pernah dituduh menjalinkan hubungan 'rahsia' dengan seorang artis di India.

Tawhidi syiah sesat

Priyanka Chopra dan Raveena Tandon adalah antara peminat fantik dan tegar kepada Tawhidi.

Jangan sebut Imam, tetapi cukup sekadar menyebut Tawhidi. Apabila sebut Imam, seperti mengiktiraf beliau seperti ketua dan...

MyZaidy Yusoff turut memberitahu orang ramai bahawa jika seseorang itu mencari 'pasal' dengan Tahwidi, mereka perlu bersiap sedia untuk dikecam oleh penyokong beliau.

Pelakon cantik dan terkenal Pakistan, Armeena Khan antara individu yang pernah menjadi mangsa kebencian pengikut Tawhidi sehingga terpaksa menutup akaun Twiter dan Instagram peribadinya.

Armeena Khan dalam satu kenyataan mengkritik Tawhidi sebagai tokoh jahat dan penyebar ilmu palsu.

Tahwidi juga mempunyai kebencian yang luar biasa terhadap wanita bertudung dan sering mengkritik cara pemaikaian Rashaida Thlaib dan Ilhan Omar, pemimpin muslim dari parti demokrat US.

Di akhir kenyataan tersebut, MyZaidy Yusoff menjelaskan kritikan terbaharu Tahwidi ke atas Raja Permaisuri Agong adalah tidak lain hanya mahu menanam tanggapan dan naratif jahat terhadap imej beragama.

Semoga memberi manfaat.

BACA INI JUGA:

sumber: thevocket

Add Comments

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon