Monday, April 01, 2019

Gambar Perkahwinan Sultan Muhammad V Dan Oksana Voevodina Kembali Tersebar


Sehingga kini, masih belum ada lagi kenyataan rasmi berhubung kebenaran perkahwinan Sultan Muhammad V dan Oksana Voevodina dikeluarkan oleh mana-mana pihak dan ia terus masih menjadi teka-teki dan pertanyaan dikalangan rakyat Malaysia sehingga ke hari ini.

Sultan Muhammad V and Oksana Voevodina

Namun, sebanyak 10 keping gambar perkahwinan yang memaparkan imej bekas Yang di-Pertuan Agong, Sultan Muhammad V kembali tersebar di platform media sosial, Instagram selepas ia dimuat naik oleh seorang jurugambar Rusia, Maxkoliberdin.

Sultan Muhammad V and Oksana Voevodina

Gambar perkahwinan itu antara lain turut me­maparkan Sultan Muhammad V yang mengenakan sepasang baju Melayu berwarna biru sedang memotong kek bersama bekas Ratu Cantik Rusia, Oksana Voevodina.

Sultan Muhammad V and Oksana Voevodina

Selain gambar memotong kek, jurugambar Rusia itu turut memuat naik beberapa keping gambar lain antaranya memaparkan aksi berpegangan tangan antara Sultan Muhammad V dan Oksana Voevodina selain potret bekas Yang di-Pertuan Agong itu sendiri.

Sultan Muhammad V and Oksana Voevodina

Sebelum ini, portal be­rita berpusat di United Kingdom, Daily Mail pernah melaporkan Oksana Voevodina telah memeluk agama Islam pada awal tahun 2018 sebelum melangsungkan perkahwinan dengan Sultan Muhammad V pada 22 November lalu.

Sultan Muhammad V and Oksana Voevodina

Oksana Voevodina yang menggunakan nama Islam Rihana pernah merangkul gelaran Miss Moscow pada tahun 2015 selain turut bekerja sebagai model peragaan di China dan Thailand.

Pada 29 November 2018 lalu, Perdana Menteri, Tun Mahathir menjelaskan beliau tidak menerima sebarang pengesahan rasmi daripada mana-mana pihak berhubung perkahwinan Sultan Muhammad V.

Sultan Muhammad V and Oksana Voevodina

Dalam pada itu, pada 6 Januari 2019 lalu, Sultan Muhammad V telah meletakkan jawatan sebagai Yang di-Pertuan Agong sekali gus menjadi sultan pertama yang berbuat demikian ketika memegang jawatan tertinggi negara itu.

Semoga memberi manfaat.

BACA INI JUGA:

-Sentiasapanas.com

Add Comments

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon