Isnin, Julai 10, 2017

Video Gelek Gerudi Di Kelantan Kena Kritik Sebab Tak Sesuai

Kontroversi yang melibatkan 3 artis dikir barat wanita ini telah mengundang kecaman dari netizen di media sosial. Aksi mereka bertiga dirakamkan menerusi video selama 5 minit dan 12 minit secara live di Facebook.

Video Gelek Gerudi

Video yang menjadi tular ini menyaksikan persembahan mereka meraikan pengantin baru di Kampung Padang Tembusu.

Menurut laporan dari Sinar Harian persembahan ini bermula jam 10 malam hingga jam 12 malam menjadi tumpuan ratusan penduduk kampung yang menonton sampai habis persembahan mereka.

Dalam video berkenaan tiga wanita dilihat beraksi bersama beberapa artis dikir barat lelaki. Tindakan tiga artis itu dikutuk sesetengah pelayar laman sosial, lebih-lebih lagi Kelantan sebuah negeri yang digelar Serambi Makkah.

Laporan dari Harian Metro mengatakan tuan rumah yang hanya mahu dikenali Mohamad, 58 tahun, mendakwa beliau tidak tahu-menahu acara tarian “gelek berahi” itu.

Beliau hanya dimaklumkan oleh pengurus kumpulan muzik untuk membuat persembahan dikir “biasa” sahaja.

“Saya tidak tahu-menahu mereka sediakan tarian gelek kerana semuanya diuruskan kumpulan dikir,” katanya, yang tinggal Kampung Padang Tembusu.

Beliau, yang enggan memberikan nama sebenar, meminta anaknya menjemput penyanyi dikir tetapi tidak menyangka ada tarian gelek.

BACA INI JUGA: 5 Lagu Dangdut Yang Diharamkan Kerana Tidak Bermoral


sumber: hangat

Comments

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon