Sabtu, Disember 03, 2016

Liu Miaomiao Dinobat Pramugari Paling Cantik Di Dunia 2016


Loading...

Wanita cantik berasal dari Xi'an, Liu Miaomiao, dinobat sebagai pramugari paling cantik di dunia dalam satu pertandingan yang dianjurkan World Air Stewardess Association (WASA).

Liu Miaomiao

Liu memulakan kerjaya sebagai atendan penerbangan di Shenzhen Airlines pada tahun 2010 selepas melalui pelbagai satu siri ujian yang ketat.

Liu Miaomiao

Dalam tempon latihan orientasi selama tiga bulan, Liu dan rakan-rakanya dikehendaki mengimbangi mangkuk di atas kepada untuk membentuk postur badan yang sempurna serta menggigit penyepit kayu untuk mengamalkan senyuman yang sempurna.

Liu Miaomiao

Memetik China Daily, wanita itu kemudian dinaikkan pangkat kepada ketua atendan pada tahun 2014.

Liu Miaomiao

Bercerita mengenai pengalamannya sepanjang bertugas, Liu berkata, ada satu ketika, dia menghadapi cabaran berdepan dengan penumpang yang hilang sabar selepas satu penerbangan dari Beijing terpaksa ditangguhkan, namun dia hanya menenangkan mereka dengan senyumannya.

Liu Miaomiao

Pada akhir penerbangan, beberapa penumpang tersebut membuat memohon maaf kepadanya di atas kelakuan buruk mereka.

Liu Miaomiao

Dalam pada itu, Liu berkata, kerjayanya membuatkan dia berasa bangga kerana dengan profesionalisme akan memberi inspirasi kepada anak muda untuk menjadi atendan penerbangan apabila mereka besar nanti.

BACA INI JUGA: 10 Pramugari AirAsia Malaysia Paling Cantik

Sumber: SH

Seorang blogger yang suka berkongsi ilmu untuk individu yang suka membaca.

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon