Selasa, November 22, 2016

Muzium Pamer Koleksi Batu Pelik Berwajah Manusia Di Tokyo


Loading...

Di Bandar Chichibu, Tokyo, terdapat sebuah muzium yang sangat unik dan pelik! Muzium ini memaparkan koleksi-koleksi batu pelik berwajah manusia.

Muzium Chinsekikan

Jadi, jika anda merancang pergi ke Tokyo, jangan lupa untuk berkunjung ke Bandar Chichibu sekali.

Walaupun kedengaran agak lucu, jangan ketawa dahulu kerana Muzium Chinsekikan di Chinchibu ini sangat popular di sana.

Muzium Chinsekikan

Di muzium ini terdapat sebanyak 1700 koleksi batu-batu berbentuk pelik, dan 900 daripadanya dikatakan mirip seperti wajah manusia.

Malah ada di antaranya dikatakan mirip tokoh-tokoh terkenal seperti Elvis Presley, ET, Boris Yeltsin dan watak permainan video Donkey Kong, memang aneh sungguh batu-batu ni.

Muzium Chinsekikan

Pemilik asal muzium ini menghabiskan masanya selama 50 tahun mengumpulkan batu-batu berbentuk aneh sebelum meninggal dunia pada tahun 2010, dan kini tanggungjawab menguruskan muzium ini disambung oleh anak perempuannya pula.

Buat pengetahuan anda, Muzium Chinsekikan masih lagi mencari batu-batu berbentuk pelik untuk ditambah ke dalam koleksinya. Jika anda menjumpai batu berbentuk pelik, boleh la menyumbang kepada muzium ini.

Muzium Chinsekikan

Risau juga kalau terjumpa batu berbentuk seperti muka sendiri, tapi berkunjung ke Muzium Chinsekikan memang idea yang sangat menarik.

BACA INI JUGA: Batu Pelik Yang Merokok Seperti Manusia

Sumber: Thevocket

Seorang blogger yang suka berkongsi ilmu untuk individu yang suka membaca.

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon