Khamis, September 22, 2016

'Gerakan Yahudi Global Sengaja Malukan Rosmah'


Penganjur sebenar adalah Antiquities Coalition dan award bernama 'Lead by Example' atau terjemahannya Kepimpinan Melalui Teladan (haha) hasil sumbangannya melalui Permata tapi telah disalah lapor oleh Bernama sebagai datangnya dari Unesco.

Gerakan+Yahudi

Tapi hairan juga, apa masalahnya sampai kena tarik balik anugerah tu? Bukannya besar pun jika nama penganjur disalah lapor.

Buatlah pembetulan dan minta maaf. Jasa-jasa dan teladan-teladan Rosmah yang boleh diikuti oleh manusia sejagat tetap tak berubah, kan?

Dilaporkan pihak penganjur Antiquities Coalition dihujani dengan pelbagai pertanyaan mengenai dari mana datangnya duit Permata dan..

"Bagaimanapun, kita tidak mahu acara penting ini didominasi oleh apa-apa selain daripada isu bagaimana untuk menggerakkan dan menyatukan rakyat dalam memerangi keganasan," katanya.

"Justeru, jawatankuasa ini memutuskan ia memerlukan lebih banyak masa untuk mengkaji semula komen yang diterima, dan telah mengeluarkan PERMATA daripada senarai penerima anugerah Khamis ini," lapor Mkini.

Pendek kata, penganjur serabut nak layan persoalan mengenai Rosmah dan Permata. Penganjur tidak mahu acara penting itu ditenggelami oleh isu-isu sampingan lain.

Benarkah hanya kerana isu sumber dana Permata?

Tak percayalah kalau setakat nak sahihkan sumber dana Permata, kerajaan Malaysia bila-bila masa saja boleh keluarkan kenyataan yang Permata pakai duit kerajaan. Senang je nak Tutup kes.

Tapi perkara teknikal sebegitu tetap juga dijadikan alasan untuk tarik balik anugerah berprestij itu, kenapa?

Bukankah penarikan balik anugerah itu bakal MEMALUKAN Rosmah di peringkat dunia!? Dah umum dan tak sampai lagi 2-3 hari nak majlis, keluar kenyataan ditarik balik.

Kita percaya penarikan balik award itu adalah kerana nama Rosmah dan Najib yang begitu sinonim dengan kes berprofil tinggi DOJ vs Wang Haram 1MDB yang bila-bila masa saja akan didengar dalam mahkamah Amerika.

Bacalah artikel New York Times itu. Cerita utama penarikan balik award pendek je. Yang lebih banyak diceritakan adalah mengenai kemewahan keluarga Rosmah Najib dan kes 1MDB!

Turut disebut adalah rujukan MO1 sebagai Najib!

Ms. Rosmah is not named in it, and Mr. Najib is referred to only as Malaysian Official 1. But Ms. Rosmah’s son from a first marriage — Riza Aziz, a movie producer — is named. The suit claims that Mr. Najib had $731 million from 1MDB, a government investment account, moved through his personal accounts.

Jadi, kita boleh bayangkan kenapa Antiquities Coalition tergamak memalukan Rosmah dengan menarik balik anugerah award kepada Rosmah itu.

Mereka tidak mahu menjadikan satu kerja tambahan pula untuk menjawab kes 1MDB bagi pihak Rosmah Najib! Lebih baik cuci tangan awal-awal.

Soal dari mana datangnya dana Permata itu cuma alasan sopan yang diberikan penganjur. Takkanlah penganjur nak sebut terang-terang alasan sebenar.

Tengoklah betapa hinanya nama negara dibuat oleh 1MDB diperingkat dunia. Walaupun Permata tidak ada kaitan dengan 1MDB, tapi sebab nama dah busuk, tidak ada organisasi yang mahu namanya dikaitkan secara langsung dengan mereka!

Dan kenapa sebuah NGO yang aktiviti utamanya adalah memerangi penjualan barangan antik di pasaran gelap oleh penjenayah dan organisasi teroris, nak bagi anugerah kepada Rosmah?

Agensi Yahudi

Rames Rao

Pengeluaran nama Rosmah Mansor daripada anugerah Lead By Example dikaitkan dengan gerakan rapi di peringkat global untuk memalukan isteri perdana menteri.

"Hasil pemeriksaan kami mendapati agensi berkenaan ialah sebuah agensi yang berasaskan Yahudi dan diberikan kononnya atas pencapaian Datin Seri Rosmah dalam program PERMATA yang sememangnya terbukti.

"Dalam hal ini, beliau sendiri tidak mahu menerima anugerah berkenaan sebaliknya tidak pernah memohon pun akan sebarang anugerah," kata Presiden Pertubuhan Minda dan Sosial Prihatin (PMSP) Rames Rao.

Ramesh bagaimanapun enggan mengulas sama ada beliau merujuk kepada Antiquities Coalition tetapi berjanji akan mendedahkan butiran lanjut selepas ini.

Dalam kenyataannya, Ramesh berkata pengeluaran Program PERMATA Negara pada saat-saat akhir sebelum program pemberian anugerah itu dibuat dengan niat jahat untuk memalukan.

Bagaimanapun, katanya, Malaysia sudah dapat mengesan lebih awal niat buruk dengan anugerah berkenaan.

"Ini adalah kerja jahat pihak tertentu yang cemburu dengan kejayaaan Malaysia di bawah kepimpinan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak serta kejayaan PERMATA sendiri yang diilhamkan oleh Datin Seri Rosmah sendiri," kata Ramesh.

Beliau juga berkata alasan bahawa sumber kewangan PERMATA diragui sebagai tidak boleh diterima.

Beliau mengesyaki ada alasan tertentu “berselindung” di sebalik keputusan itu.

Ramesh berkata program PERMATA sudah lama bergerak dan banyak kanak-kanak sudah mendapat faedah daripada mekanisme sistem pendidikan awal yang diperkenalkan olehnya.

BACA INI JUGA:

Sumber: Dinturtle | Malaysiakini

Seorang blogger yang suka berkongsi ilmu untuk individu yang suka membaca.

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon