Selasa, Julai 19, 2016

'Rahsia Kotor' FAM Dalam Pendrive TMJ?!


Tonggak pasukan bolasepak JDT, Safiq Rahim, Aidil Zafuan Abdul Radzak, S Kunanlan dan Amirul Hadi Zainal telah mengumumkan untuk bersara dari pasukan negara dan telah menjadi isu panas yang sedang hangat diperkatakan.

Rahsia Kotor FAM

Ada pihak dan beberapa tokoh bola sepak mengkritik tindakan pemain JDT berkenaan di mana mengatakan mereka tidak mempunyai semangar patriotik kepada negara dan pelbagai kritikan.

Namun, kerana tindakan itu Tunku Mahkota Johor (TMJ) Tunku Ismail Sultan Ibrahim telah mempertahakan tindakan pemainna itu.

Baginda telah tampil membidas kenyataan-kenyataan tersebut di mana telah memuatnaik sekeping gambar menunjukkan satu pendrive yang dikatakan bukti segala aktiviti 'kotor' FAM selama ini.

JANGAN DIAJAK PENEMBAK TEPAT PERGI MENEMBAK

Anda memberi komen tentang pemain yang bersara dan membuat kenyataan seolah-olah mereka tidak pernah berkhidmat dan mencapai kejayaan bersama pasukan kebangsaan.

Apa yang susah sangat untuk menghormati keputusan mereka? Satu perkataan sahaja yang anda harus katakan tentang mereka atau kepada mereka iaitu terima kasih.

Terima kasih atas pengorbanan mereka selama ini. Itu sahaja. Usah tunjuk kepada saya dan generasi sekarang yang anda semua sebagai orang lama susah hendak menerima bahawa masa dan dunia ini telah berubah.

Apa yang pelik adalah anda semua boleh terima selama ini dan sanggup menegakkan 30 tahun korupsi dalam Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM).

Ini adalah pendrive diberikan kepada saya oleh sahabat-sahabat saya yang berkedudukan tertinggi di Kuala Lumpur berkenaan maklumat dan aktiviti dalam FAM, ketirisan penjualan tiket perlawanan akhir Piala FA dan Piala Malaysia, orang-orang media yang FAM selalu gunakan termasuk bekas-bekas pemain di Malaysia, duit-duit kelab yang diambil oleh FMLLP dan diberikan kepada FAM serta laporan audit yang merepek.

Mungkin sudah sampai masanya untuk penyokong bolasepak tanahair melihat dan menilainya sendiri. Saya mempunyai seorang komander di India yang pernah berkata, jangan diajak penembak tepat pergi menembak.

Akhir sekali, saya ingin mengingatkan, duit rakyat sepatutnya digunakan untuk rakyat sahaja. Bukan untuk bolasepak dan kepentingan politik. Sila selesai isu gaji pemain yang sudah lama tidak diselesaikan.

DYAM Brigadier Jeneral Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Tunku Mahkota Johor

BACA INI JUGA: Portugal Dilabel Juara 'Terburuk' Piala Eropah!

Sumber: Amazingnara

Seorang blogger yang suka berkongsi ilmu untuk individu yang suka membaca.

1 comments so far

Meluat dgn FAM... mcm bagus... dah lama patut restructure sebenarnya...

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon