Selasa, Ogos 29, 2017

Ibu Tunggal Menderita Kanser Paru-paru Tahap Empat Perlu Bantuan Orang Ramai


Loading...

Seorang ibu tunggal yang menderita kanser paru-paru tahap empat, peringkat paling serius penyakit itu, memerlukan bantuan orang ramai bagi menampung kos perubatannya yang dianggarkan mencecah RM1 juta bagi tempoh dua tahun.

Sharizan Mohd Saleh Kanser

Sharizan Mohd Saleh, 33, dari Klang, berkata sesi rawatan imunoterapi yang dijalaninya memerlukan perbelanjaan RM30,000 untuk setiap tiga minggu di institusi perubatan swasta berikutan hospital kerajaan tidak menyediakan rawatan itu.

“Saya kini dalam senarai menunggu untuk sesi kimoterapi di hospital kerajaan tetapi tempoh dan waktu sebenar tidak dinyatakan.

"Saya boleh membuat rawatan kimoterapi di Institut Kanser Negara tetapi saya tidak berkemampuan.

"Saya perlu menjalani sesi imunoterapi sekurang-kurangnya untuk tempoh dua tahun bagi membolehkan saya sembuh dengan izin Allah dan menjalani kehidupan lebih baik ” katanya.

Wanita itu yang mempunyai seorang anak lelaki, Muhammad Aniq Nabawi, 4, berkata perlindungan insurans peribadinya digunakan sejak beliau dikesan menghidap kanser tahap 3 pada April 2016 selain rawatan pembedahan paru-paru kanan dan membuang nodus limpanya.

Namun, kanser itu dikesan kembali pada Mei lepas dan disyorkan segera menjalani rawatan imunoterapi iaitu rawatan menggunakan sistem imun diri untuk melawan kanser pada Jun lepas, namun kos tinggi menghalang beliau menjalani terapi itu, katanya.

“Lagi lama rawatan ditangguhkan, keadaan kesihatan saya akan terus merosot dan sukar untuk sembuh dan kembali normal,” katanya.

Rakyat Malaysia khususnya, di alu-alukan untuk menderma dengan melayari https://give.asia/story/help_sha_kicks_cancer atau menyumbang terus ke akaun Maybank bernombor 512044534207 atas nama Sharizan binti Mohd Saleh.

Jom hulurkan bantuan.

BACA INI JUGA: Daun Magik Herba Rerama Pakcik Khamarul Sembuhkan Kanser, AIDS, SLE?

sumber: astroawani

Seorang blogger yang suka berkongsi ilmu untuk individu yang suka membaca.

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon