Sunday, August 17, 2014

Kos Ketenteraan Israel Di Palestin USD1 Bilion!

Loading...

Sekurang-kurangnya 2.5 juta butir peluru dan puluhan ribu roket digunakan oleh tentera zionis Israel semasa menyuerang Semenanjung Gaza sejak 7 Julai lalu.

Kos Keganasan Israel Di Palestin Bernilai USD1 Bilion!

Perkara itu didedahkan seorang pegawai tentera Israel Yedioth Ahronoth pada Khamis lalu.

Beliau berkata, Israel telah membekalkan lebih 4.8 juta peluru , 43,000 peluru meriam dan 39,000 peluru roket, dan sekurang-kurangnya 60 peratus daripadanya telah digunakan dalam serangan tentera di Gaza.

Sementara itu kenderaan perisai Israel, termasuk kereta kebal, meriam dan jentolak telah menggunakan sekitar 11 juta liter bahan api, manakala jet pejuang menggunakan kira-kira 50 juta liter.

Jumlah ini adalah dua kali ganda jumlah yang digunakan dalam serangan ke atas Gaza pada 2012, dan kos untuk semua itu dianggar USD1 bilion.-HARAKAHDAILY

Facebook Sekat Akaun Sokong Perjuangan Al-Qassam

We Are All Al Qassam (WAAAQ)

Sementara itu, satu perkhabaran yang mungkin agak mengecewakan bagi orang ramai yang menyokong perjuangan Palestin menentang kekejaman tentera Zionis Israel.

Akaun facebook rasmi ‘We Are All Al Qassam (WAAAQ)’ telah disekat oleh pihak sekuriti Facebook tanpa sebarang amaran atau notis.

Perkara itu telah dimaklumkan menerusi akaun Aman Palestin yang turut menyebut, akaun milik admin yang mengendalikan WAAAQ juga turut dipadamkan.

Sebelum ini, akaun tersebut telah mendapat 100 ribu ‘likes’ daripada rakyat Malaysia sebagai tanda sokongan kepada unit pertahanan ketenteraan Palestin Briged Izzuddin Al-Qassam.

Bagi kami, ia bukanlah sesuatu yang perlu dirisaukan kerana satu akaun disekat, berpuluh-puluh lagi akaun seumpamanya yang akan diwujudkan!-Mynewshub.my

Jom LIKE Page "We Are All Al Qassam".

-Sentiasapanas.com

Seorang blogger yang suka berkongsi ilmu untuk individu yang suka membaca.

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon