Sunday, July 10, 2016

Cara Mudah Hindari Semut Masuk Ke Dalam Rumah

Loading...

Nampak macam tak beberapa yakin, tapi tak salah mencuba tips kali ini yang dipetik daripada akaun Facebook Aini Yusof Lee

Semut kerana gula.jpg

Mari kita ikuti perkongsian ini.

Sejak 2 bulan lepas baby indah ni suka campak botol susu, habis melekit-lekit lantai dengan susu dia.

Semut pun mula la datang entah dari mana, satu kerja pulak nak sapu keluar semut semut ni dan nak mop lantai banyak kali. Nak racun semut-semut ni memang tak smpai hati..

Akhirnya saya pergi beli sekilo gula. Setengah kilo letak dalam pinggan, letak kat koridor.

Saya pesan kat semut, "Setengah kilo aku bagi korang, setengah kilo lagi aku punya, dalam rumah tu tempat aku, luar rumah ni tempat korang, nanti dah habis aku beli lagi, kita kongsi."

Tak payah tunggu lama. Lepas seminggu semut habis berjemaah keluar. Dah dekat sebulan gula dalam pinggan ni tak habis habis lagi dan semut pun tak ada dah dalam rumah.

Korang boleh cuba juga, berkesan..

BACA INI JUGA: Doa Memanggil Ikan Untuk Kaki Pancing

Sumber: Lamankongsi

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon