Thursday, July 25, 2019

3 Herba Hilangkan Bengkak Tonsil Secara Semulajadi


Tonsil atau sakit pada bahagian tekak memang perit, lebih-lebih lagi ketika hendak makan atau minum dan kadang-kadang kesakitan itu menyebabkan anda tiada selera untuk makan sekali gus membuatkan badan menjadi lemah.

Bengkak Tonsil
Gambar hiasan.

Pun begitu, anda jangan risau. Kami cuba kongsikan anda petua bagaimana untuk merawat bengkak tonsil sehingga sembuh dengan 3 herba dibawah.

1. Daun Pudina

Ambil segenggam daun pudina, didihkan bersama secawan air. Kemudian tapis dan tambah satu sudu madu. Minum dua hingga tiga kali sehari.

Daun pudina mempunyai kandungan bakteria, jadi virus yang membiak pada bahagian tonsil dapat dihapuskan.

2. Kulit Kayu Manis

Campurkan satu sudu kulit kayu manis dan dua sudu madu ke dalam secawan air panas.

Amalkan pengambilan dua hingga tiga kali sehari selama seminggu untuk mendapatkan kesan terbaik.

Tahukah anda bahawa kulit kayu manis memiliki agen anti mikrob yang dapat menjadi penawar kepada tonsil.

Ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pembiakan bakteria pada tonsil dan mengurangkan bengkak.

3. Kunyit

Ambil satu sudu kunyit serbuk dan campurkan ke dalam segelas susu panas. Amalkan dua kali sehari untuk mendapat kelegaan dengan cepat.

Kandungan penyembuh yang ada pada kunyit mampu melawan pembiakan bakteria dan virus yang menyumbang kepada jangkitan.

Bengkak akan berkurangan dengan pengambilan kunyit kerana ia membantu menguatkan sistem imunisasi tubuh anda.

Semoga memberi manfaat.

BACA INI JUGA:

sumber: sinarharian

3 comments

 1. Good info.. bahan2 semua Boleh dapat di Dapur tq

  ReplyDelete
 2. macam biase.. blog ni sentiasa banyak dengan maklumat dan tips yg bagus2... kipidap (y)

  ReplyDelete
 3. Hacking sangat mudah kerana ia dilakukan dalam filem yang kita tonton, Hacker benar-benar dapat melakukan semua perkara yang kita lihat, seperti melanggar ke dalam rangkaian untuk mendapatkan akses ke fail tertentu, mencuri fail tersebut, memantau pengguna aktif, memadam fail dan banyak lagi.

                BAGAIMANA HACKING REALLY WORKS
       Hacking mudah dilakukan dengan menggunakan program tertentu (Virus komputer, Spywares, Trojans, Malwares) untuk mendapatkan akses dan kawalan ke atas 💻 dan Cell 📲. Program-program ini direka untuk memecahkan pertahanan komputer tanpa pengguna walaupun mengetahui.

                       PERKHIDMATAN TECH COPE
      COPE TECHS adalah sebuah organisasi yang boleh dipercayai dan dihubungi jika anda memerlukan perkhidmatan Hacking. Matlamat kami adalah untuk tidak membantu individu yang mempunyai masalah teknologi dan bukan untuk tujuan Pencurian. Kami menjamin anda sebagai jaminan kerja kami dan tanpa sebab, kerja kami untuk anda terdedah kepada orang lain. Buktikan kerja kami pada masa lalu akan ditunjukkan kepada anda tetapi sila perhatikan bahawa individu yang kami lakukan untuknya tidak akan didedahkan kepada anda.

      PERKHIDMATAN HACKING KAMI BOLEH MENAWARKAN ANDA
  Tidak ada batasan apa yang boleh kami lakukan untuk anda tetapi kami mempunyai sekatan dalam perkara yang boleh kami lakukan. Kerana tidak ada sebab kami akan membantu anda dalam Perompak atau Mencuri sekiranya ada barang dan harta benda lain, sila letakkan dalam fikiran.
      Berikut ialah senarai perkhidmatan yang Diluluskan:
  * Pemantauan Telefon 📱 atau Komputer 💻 untuk tujuan pemantauan E-mel, Mesej teks, Panggilan telefon, Social Media Chats, jika disangka pasangan anda menipu atau melakukan sesuatu yang tidak baik dengan anda.
  * Pembayaran balik hutang kepada Bank dan Syarikat Pinjaman lain, Ya dengan bantuan pertambangan Bitcoin we kami telah membantu banyak orang membayar hutang.
  * Menukar Gred University untuk pelajar-pelajar, kita boleh membantu dengan ini kerana kita tahu bagaimana belajar keras boleh dan kita semua tahu bahawa tanpa gred individu yang baik adalah terhad kepada jenis pekerjaan yang mereka dapat menjamin. dan banyak lagi.
       Sekiranya anda tidak mencari Perkhidmatan yang anda perlukan untuk bertanya kepada kami dan jika ia tidak melanggar peraturan kami, kami akan membantu anda. Kenalan dibuat hanya melalui e-mel ini membantu kami kekal selamat dan tidak boleh dipercayai.
  Hubungi-:
  copetechs@gmail.com

  ReplyDelete

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon