Khamis, April 07, 2016

5 Smartphone Terbaik Di Bawah Harga RM300


Loading...

Pasti ramai yang ingin memiliki telefon pintar kedua untuk mengasingkan kegunaan dengan telefon peribadi atau ingin memberikan hadiah kepada mereka yang tertentu.

Tetapi masalah terbesarnya tidak mempunyai bajet yang mencukupi. Jadi, kami senaraikan 5 telefon pintar terbaik untuk dimiliki dengan harga bawah dibawah RM300 dan pastinya memuaskan hati pengguna.

Lenovo A616
Harga Import/Ap: RM199

Lenovo A616

Peranti ini menyediakan paparan skrin seluas 5.5 inci yang menjamin kepuasan bagi mereka yang menyukai paparan yang besar dan jeas.

Bukan itu sahaja, ia merupakan satu-satunya telefon dalam senarai ini yang hadir dengan sokongan LTE untuk pelayaran pantas, 4G.

Lenovo A1000
Harga Original: RM249

Lenovo A1000

Telefon ini merupakan peranti yang cukup laju bagi sebuah peranti bajet. Ia hadir dengan Android 5.0 Lollipop dan mempunyai kapasiti memori dalaman sebanyak 8GB.

Pengguna telefon ini dijamin mendapat penggunaan terbaik kerana Lollipop memerlukan hardware yang cukup berkuasa untuk beroperasi.

Microsoft Lumia
Harga Original:RM250

Microsoft Lumia

Telefon ini hadir dengan antaramuka Live Tiles yang ringkas dan sangat minimalis. Ia juga terkenal dengan pengoperasian yang lancar walaupun mempunyai spesifikasi yang rendah.

Telefon ini mempunyai masalah kemaskini kerana tidak diberikan sistem kemaskini selari dengan android dan iOS.

Asus Zenfone C
Harga Original: RM288

Asus Zenfone C

Zenfone C merupakan telefon pintar yang menduduki tempat pertama kerana mempunyai keseimbangan dari segi spesifikasi, fungsi, rekaan dan nilai harga penjualannya.

Zenfone C lebih berkuasa dari segi kamera dengan fungsi autofokus dan kebolehan merakam video setinggi 1080p.

Samsung Galaxy V Plus
Harga Original: RM289

Samsung Galaxy V Plus

Samsung merupakan jenama telefon yang cukup gah masa kini dan juga merupakan jenama paling popular dengan pegangan market share sebanyak 22.5%.

Peranti Galaxy V Plus ini merupakan keluaran terkini yang membawa ciri-ciri asas dan hadir dengan paparan skrin seluas 4.0 inci.

BACA INI JUGA: Aplikasi AndroidLost, Mampu Mengesan Smartphone Dicuri

Sumber: Mynewshub.cc

Seorang blogger yang suka berkongsi ilmu untuk individu yang suka membaca.

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon