Oct 5, 2015

Kisah Suami Dayus Tengking Isteri Viral

Status perkongsian seorang pengguna Facebook Siti Khadijah mengenai satu insiden yang disifatkan olehnya sebagai ‘Fenomena sakit mata’ menjadi viral di laman sosial.

Suami+Dayus

Siti Khadijah menceritakan pengalamannya ketika berada di pusat beli belah AEON AU2, Setiawangsa di mana dia menyaksikan seorang isteri yang sedang menguruskan anak telah dimarahi oleh suaminya yang sedang asyik menghadap telefon.

Tidak sanggup melihat si isteri dimarahi oleh si suami yang tidak bertimbang rasa, dia menegur perbuatan lelaki dayus tersebut.

Jom lihat lihat perkongsian penuh daripada Siti Khadijah:

Fenomena sakit mata. Kesian betul tengok si isteri terkial2 nak makan. Dah lah makanan isteri yg belikan dan bawa ke meja.

Anak-anak bercerakau kat meja bapa buat dekkkk je. Isteri dtg terkejar2 bawa makanan buat suami dan anak2. Lepas tu berkejar pulak beli air.

Suami still buat dekkkkk je. Dah bawa air susun depan mata hubby terus makan tapi si isteri bahagikan makanan utk anak2 yg lebih kurang 6 tahun dan 4 tahun and ada baby mungkin dlm 7 bulan dlm stroller.

Selesai utk anak2 ibu baru nak makan si kecil menangis. Ibu pun ambil dan dukung sambil makan.

Hubby dah selesai makan kot nak tolong pegang anak dan monitor anak tapi sebaliknya ambil phone dan ngadap phone.

Isteri terkial2 makan. 15 minit berlalu dengar suami marah ‘Apahal terkial kial makan? Lembablah awak ni’.

Maaf aku memang tak sabar tengok benda macam ni and maaf kalau ko rasa malu tapi apa aku cakap memang betul.

Aku bangun dan pergi cakap kat mamat tu…”Encik kalau you nak wife you makan cepat you tolonglah dia pegang baby tu. Tolonglah tengokkan anak2 yg makan berterabur ni, so cepatlah dia boleh makan. Bertimbangrasalah. Sorry saya tegur sbb saya tak boleh tengok.”

Its me…..sorry. – Siti Khadijah.

Boleh kita kategorikan lelaki ini sebagai kategori lelaki dayus?

Tindakan yang ditunjukkan oleh Siti Khadijah ini adalah sangat sesuai bagi menegur sikap segelintir manusia yang mementingkan diri.

Syabas diucapkan kepada akak dan pesanan kepada golongan suami-suami di luar sana, sayangi dan bertimbang rasalah kepada isteri anda, jangan jadi manusia bebal mentaliti kelas ketiga.

BACA INI JUGA: 10 Kesalahan Popular Suami Kepada Isteri

Sumber: Mynewshub.cc

Blogger biasa yang menulis untuk berkongsi berita dan infomasi untuk memberi manfaat dan ilmu pengetahuan.

1 comments so far

Memang dayus dan mungkin juga ego.. Semoga tak bertemu lelaki macam tu..

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon