Oct 1, 2015

CharityID, Program Menjadi Jutawan Melalui Derma Sesama Ahli

Pernahkah anda bermain KUTU? Ia adalah satu pakatan derma di mana ia memerlukan sekumpulan orang untuk menderma dalam sesuatu masa.

CharityID


Katakan anda dan 9 orang kawan anda yang lain bersetuju untuk bermain kutu sebanyak RM10,000 seorang dengan giliran bulanan.

Dalam sesuatu masa seorang dari anda akan memperoleh RM100,000 dan Ya! Mungkin ia boleh menyelesaikan masalah anda.

Tetapi pada bulan hadapan dan bulan-bulan seterusnya, anda harus membayar RM10,000 bagi memenuhi giliran kawan anda yang lain.

Memang seronok jika anda adalah giliran terawal, tetapi jika anda adalah giliran terakhir, anda perlu menunggu 10 bulan untuk mendapat giliran itupun dengan membayar giliran bulanan.

Jika anda membayar RM10,000 setiap bulan, bukankah lebih baik menyimpan di bank?

Jadi, adakah cari yang lebih baik untuk mengumpul derma tanpa membebankan sesiapa malah menguntungkan mereka yang menderma?

Apa itu CharityID?

CharityID 2


CharityID merupakan sebuah sistem yang berkonsepkan derma P2P (Peer-toPeer) menghubungkan antara penderma dan penerima derma secara terus tanpa sebarang orang tengah.

Fungsi sistem adalah sebagai medium hebahan dan penyusun struktur penderma serta sebagai satu applikasi yang mewajibkan semua ahli mengesahkan maklumat terutamanya no telefon supaya menjamin persekitaran rangkaian yang sihat dan telus.

Tujuan CharityID ditubuhkan adalah untuk mewujudkan satu rangkaian penderma yang saling membantu antara satu sama lain dalam masa yang sama membantu orang lain yang memerlukan.

CharityID direka untuk membantu mereka yang betul-betul membantu orang lain dan lebih banyak anda bantu maka lebih ramai orang yang akan membantu anda.

CharityID Telus dan Jujur

CharityID adalah program yang tidak perlu menjual apa-apa. Sistemnya ada auto lock (yakni anda tak perlu buat apa-apa langsung) atau pun kalau anda nak lebih cepat, anda boleh promosikan link anda sendiri.

Dan yang paling penting, kita bayar RM60 tu terus ke akaun penerima. Bukan kepada pihak CharityID atau orang tengah.

Penerima terus dapat duit dari anda. Anda pula akan dibayar oleh orang lain terus ke akaun bank anda juga. Kerja anda approvekan derma dari orang lain saja.

Jadi, CharityID tak boleh nak tipu. Jadi, persoalan samada CharityID ni scam atau tak itu dah terjawab.

Bagaimana CharityID berfungsi?

CharityID Level


Dalam sistem CharityID, semua ahli yang menderma mempunyai kelayakan atau status menerima derma tersendiri.

Kelayakan atau status ini dikenali sebagai LEVEL. Diatas adalah senarai LEVEL dan jumlah GENERASI program CharityID Level/Generation Upgrade Fee/Donation (RM) Donation Members Donation Return.

CharityID Level [2]
CharityID


Terdapat 8 LEVEL di dalam program CharityID. Setiap level mewakili jumlah yang perlu anda derma, dan generasi yang layak menderma kepada anda.

Katakan untuk mula-mula menyertai CharityID, anda perlulah mendaftar sebagai penderma LEVEL 1.

Untuk menderma sebagai penderma LEVEL 1, anda perlulah menderma 1 Generasi di atas anda dengan bayaran RM60.

Setiap kali anda memberikan derma, bermakna anda sedang naik ke satu LEVEL penderma yang lain.

Graf di atas menunjukkan di mana derma anda disalurkan mengikut level dan generasi.

Kesimpulannya, setiap level didermakan ke generasi tertentu yang bermaksud LEVEL 1 di dermakan ke Generasi 1 di atas anda, sehingga LEVEL 8 yang didermakan ke Generasi ke-8 di atas anda.

Panduan menyertai CharityID

Menarik lagi di CharityID ini kerana ianya menggunakan konsep langkah demi langkah.

Bermula dari pendaftaran sehinggalah langkah level yang seterusnya dimana anda boleh mendapatkan derma lebih tinggi yang bermula dengan modal dari RM60, kemudian RM120, RM240 dan RM360.

Jadi jika anda mahu menyertai program CharityID ini, anda hanya perlu mengikut langkah demi langkah yang sangat mudah dan ringkas.

Panduan penting CharityID

Sebelum anda boleh menekan butang upgrade, anda dikehendaki melengkapkan maklumat-maklumat penting seperti nombor telefon (perlu pengesahan), gambar profil, akaun bank dan url promosi anda (memilih sendiri usernama yang akan anda gunakan).

CharityID Bank Account


Seperti gambarajah di atas, setiap ahli dibenarnya meletakkan seberapa banyak bank akaun yang dimiliki untuk memudahkan penderma memindahkan wang mereka ke salah satu bank milik anda.

Anda hanya perlu memilih salah satu akaun bank dan memasukkan jumlah derma seperti yang diarahkan.

Setelah selesai, anda hanya perlu mengisi borang pengesahan bayaran dan salinan resit (jika anda).

Penerima derma anda akan dimaklumkan melalui email sebaik sahaja anda mengesahkan bayaran anda.

Penerima derma diberi masa sehingga 24 jam untuk memeriksa dan mengesahkan bayaran anda.

Sekiranya bayaran anda tidak disahkan dalam tempoh tersebut, anda boleh menghubungi penerima bayaran tersebut melalui email, sms, telefon atau whatsapp dan jangan lupa menghantar bukti pembayaran.

Setelah bayaran anda disahkan, secara automatik anda akan dinaik taraf sebagai pemilik akaun penderma LEVEL 1.

CharityID Level 1


Sistem CharityID akan menetapkan penderma di bawah anda seramai 3 orang membolehkan anda menerima derma sebanyak RM60 daripada 3 orang penderma GENERASI 1 membolehkan anda menerima derma sebanyak RM180.

Bagaimana mendapat penderma?

Untuk mendapatkan penderma, anda akan diberikan link promosi anda tersendiri. Anda akan mendapat URL anda tersendiri di CharityID Contoh: http://charityid.com/namaanda.

CharityID menggunakan teknologi browser cookie yang akan menyimpan data sesiapa yang mempromosikan link tersebut.

Ia amat popular digunakan bagi tujuan mempromosi link afffiliate. Sekiranya terdapat pelawat yang membuka pautan anda, dan pelawat tersebut mendaftar, anda akan direkodkan sebagai penaja pelawat terbabit.

Bagaimana menaikkan ke Level CharityID seterusnya?

CharityID Level 2


Misi anda seterusnya adalah menghebahkan tentang CharityID ke seberapa ramai yang anda mampu. Cara termudah untuk melakukan sedemikian adalah berkongsi post-post promosi CharityID di laman sosial pada setiap hari.

Sistem CharityID akan menempatkan semua ahli-ahli yang berdaftar di bawah promosi link anda di bawah rangkaian anda.

Jika anda adalah penderma LEVEL 1 anda hanya boleh mendapat derma dari 3 orang rangkaian GENERASI pertama anda.

Selebihnya akan disusun secara teratur mengikut giliran menggunakan enjin AUTO-PLACEMENT ChairyID. Setiap ahli akan diberi kedudukan tersendiri mengikut GENERASI dan status LEVEL akaun tersebut.

Pada bahagian 'Dashboard' akaun anda, semua maklumat yang memaparkan aktiviti dan kemampuan akaun anda akan dipaparkan.

CharityID UPGRADE


Katakan sekarang anda adalah penderma LEVEL 2 dan mahu menaik taraf akaun anda ke LEVEL 3. Anda perlu menderma sebanyak RM240 ke akaun generasi ke- 3 di atas anda serta memiliki LEVEL 3 dan ke atas.

Anda sebenarnya tidak rugi sedikit pun kerana sebelum itu, anda telah menerima derma sebanyak RM1080 dilevel 2 dan keuntungan tersebut boleh digunakan untuk naik ke LEVEL seterusnya.

Sekiranya akaun tersebut di bawah level 3, maka pemilik akaun generasi yang lebih atas layak menerimanya yang penting ia mempunyai akaun LEVEL 3 dan ke atas.

CharityID UPGRADE [2]

Jom, jana pendapatan dengan derma menderma sesama ahli

Secara ringkas boleh saya simpulkan, bagusnya CharityId adalah pada ketelusan (bayar terus pada akaun penerima).

Tapi apa-apa pun semua program-program yang berbentuk networking ni akan bergerak laju jika anda buat promosi mencari ahli untuk derma-menderma. Jadi, semuanya bergantung kepada anda juga..


CharityIdprove
Contoh derma yang anda akan perolehi.

Good luck!!

Blogger biasa yang menulis untuk berkongsi berita dan infomasi untuk memberi manfaat dan ilmu pengetahuan.