Wednesday, September 02, 2015

Google Perkenalkan Logo Terbaharu

Google merupakan salah satu laman web enjin carian paling terkenal di dunia. Laman Carian Google atau Google Search merupakan halaman utama bagi rujukan ramai bagi melakukan pencarian info mahupun berita semasa.

Google New Logo

Baru-baru ini, penstrukturan semula Google di bawah syarikat Alphabet telah diumumkan dan kini ia disusuli dengan evolusi pertama syarikat menerusi pengenalan logo baru mereka.

Google mengatakan mereka telah melalui pelbagai perubahan sejak 17 tahun yang lepas, di mana kini selain daripada hanya di desktop, perkhidmatan mereka turut digunakan pada telefon pintar, tablet mahupun jam tangan pintar.

Melalui identiti baru ini, Google membawakan elemen warna-warni mewakili pelbagai keajaiban peranti dan platform.

Penggunaan identiti baru ini akan diperkenalkan oleh Google pada semua perkhidmatan mereka secara berperingkat bermula September.

Seperti yang anda lihat pada enjin carian, mereka juga membawakan kesinambungan huruf ‘G’ sebagai alternatif kepada logo Google.

BACA INI JUGA: Mesej Tersembunyi Di Sebalik Logo-logo Terkenal

Sumber: Techcrunch

Blogger biasa yang menulis untuk berkongsi berita dan infomasi untuk memberi manfaat dan ilmu pengetahuan.

1 comments so far

Wah dah tukar dah..Simple dan kemas

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.

#senarai bloglist hilang secara misteri. rakan blogger yang ada memasukkan blog ini dalam senarai bloglist, sila 'remove' blog ni ye. maaf diatas segala kesulitan.
EmoticonEmoticon