Jul 23, 2015

U Mobile Power Prepaid, Panggilan Dan Data Berkelajuan Tinggi 1GB Percuma!

Syarikat telekomunikasi kini berlumba untuk pengenalan perkhidmatan prabayar dengan internet asas percuma, U Mobile memperkenalkan produk terbaru mereka dikenali sebagai Power Prepaid.

U Mobile Power Prepaid

Melaluinya, bukan hanya menawarkan internet asas percuma, tetapi turut memberikan akses kepada internet berkelajuan tinggi sehingga 1GB apabila pengguna membuat tambah-nilai sebanyak RM10 setiap bulan.

Untuk mendapatkan pelan prabayar baru ini, pengguna perlu membeli pek permulaan prabayar Power Prepaid berharga RM8.50.

Dengan pek permulaan ini, pengguna akan mendapat kuota data sebanyak 200MB dan panggilan percuma untuk 150 minit. Turut serta dalam pek ini adalah kredit bernilai RM8.50. Pengguna turut boleh membuat perubahan daripada talian sedia ada kepada Power Prepaid ini dengan membuat MNP.

Bagi mendapatkan internet percuma 1GB setiap bulan sepanjang hayat, pengguna hanya perlu memastikan talian mereka aktif setiap bulan dengan cara menambah nilai minimum sebanyak RM10 setiap bulan. Sekiranya kehabisan kuota data, pengguna masih mendapat internet percuma pada kelajuan asas.

U Mobile Power Prepaid [2]

Selain daripada internet asas dan juga data berkelajuan tinggi sehingga 1GB, pihak U Mobile turut menawarkan masa panggilan percuma dengan setiap tambah-nilai.

Tambah nilai sebanyak RM5 memberikan anda masa panggilan percuma sehingga 75 minit sebulan, sementara tambah-nilai sebanyak RM10 memberikan panggilan percuma seingga 150 minit sebulan.

Seperti biasa, perkhidmatan U Mobile ini ditawarkan secara percuma kepada mereka yang memastikan akaun prabayar mereka sentiasa aktif.

Setiap RM1 yang ditambah-nilai memberikan anda masa aktif selama sehari, dan anda dikehendaki menambah-nilai sebanyak RM30 untuk memastikan akaun anda sentiasa aktif sepanjang bulan serta menikmati penawaran data percuma sebanyak 1GB sebulan.

U Mobile Power Prepaid [3]

Penawaran pakej prabayar lama daripada U Mobile masih dikekalkan seperti biasa selain daripada pakej Power Prepaid ini.

Beberapa kelemahan tawaran ini adalah termasuk panggilan percuma yang hanya terhad 15 minit sehari, selain penggunaan internet asas yang dihadkan kepada 2GB sebulan.

Internet asas ditawarkan pada kelajuan sehingga 64kbps seperti syarikat telekomunikasi yang lain.

BACA INI JUGA: Kajian Terbaru, Pengguna Android Berdepan Risiko!

Layari: UMobile Power Prepaid

Sumber: Amanz

Blogger biasa yang menulis untuk berkongsi berita dan infomasi untuk memberi manfaat dan ilmu pengetahuan.

13 comments

i tgk telco xpax ni sdh ada plan baru,nama xpax turbo
x tau mmg turbo ke ax plan baru ni,haha

free 1 gb je?kalau macam Xpax Turbo pun bagi 10gb tu kan bagus...hehehehehe

x latest pun ni article....skrg xpax dah ade extra burung hantu 10GB .murah lgi .data bagi banyak juga.kalau xcukup bole upgrade internet plan RM 30 saje dpt 4 GB

Maaf diatas kekeliruan tuan. Ini adalah artikel bulan Julai tahun 2015, setahun lebih yang lalu. Sekarang ni pakej telco pasti dah bertambah gempak..:)

haha ni artike dah lama ni . bru pnya semua plan dah naik quota cuma tu, Xpax paling murah .sped pun laju

2015 pnya news, mane bleh compare dgn skrg pnya telco latest plan???
tgk xpax free 10GB, tapi terhad boleh pakai pada masa 1-7am saje,
333MB per day, mane cukup pakai?????

betul tu,skrg umobile bagi 3gb ni
xpax ada terhad 333mb per day?

telco lain bagi byk quota kat masa siang,
tpi xpax ni bagi byk quota kat masa tido.
pelik betol lar....
mcm x tido...

rasa cukup pakai lar, i plan nak beli satu bagi family aku pakai, kan mrk sentiasa buka whatsapp utk communication dgn kita....

i really like the Xpax is because is giving out a lot data. just rm 10 already getting 700MB free while 10GB/ 33MB perday is for daily extra . quite a nice prepaid

bang, 10GB / 333MB, bukan 33MB saje, 33MB x cukup pakai la bangggg....
jika x cukup internet plan, kita boleh subscribe xpax internet plan untuk dapatkan lebih quota lagi, x kira mana satu package internet plan kita subscribe pun akan dapat free unlimited yonder music

kadang kadang kita x tidor pada masa itu maaaaa,
boleh lah tenggok sikit video dulu sebelum tido,hahaha
x rugi apa pun jika kita x pakai internet burung hantu, kan xpax bagi free je,hehe

Betul. Banyak plan baru telah diperkenalkan..:)

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon