Wednesday, April 22, 2015

Fast & Furious Pecah Rekod 'Box Office'

Filem sekuel ketujuh Fast & Furious telah berjaya mencapai kutipan USD1b di seluruh dunia selepas 17 hari tayangan.

Fast & Furious 7

Filem ini berjaya mengalahkan beberapa filem popular lain seperti Avatar, The Avengers, Harry Porter and The Deathly Hallow yang hanya mencapai USD1b selepas 19 hari tayangan.

Presiden Pengedaran Domestik Universal, Nikc Carpou berkata, pihaknya amat berbangga dengan pencapaian filem tersebut dan menjadi filem aksi pertama yang berjaya mencapai kutipan 'box office' seperti ini.

"Para pelakon, penerbit filem, Universal dan krew yang terlibat dalam pembikinan filem Fast & Furious perlu diberi penghargaan atas usaha kerja keras yang ditunjukkan dalam menjayakan filem ini dan berharap kutipan akan terus meningkat," katanya dipetik Digital Spy.

Masih mengekalkan Vin Diesel yang juga penerbit filem ini, FF7 turut mengekalkan beberapa pelakon seperti Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris Bridges, Lucas Black dan kehadiran bintang terkenal, Jason Statham serta pelakon aksi terkenal Thailand, Tony Jaa.

BACA INI JUGA: 10 Filem Blockbuster Wajib Tonton 2015

Sumber: Sinarharian.com.my

Blogger biasa yang menulis untuk berkongsi berita dan infomasi untuk memberi manfaat dan ilmu pengetahuan.

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.

#senarai bloglist hilang secara misteri. rakan blogger yang ada memasukkan blog ini dalam senarai bloglist, sila 'remove' blog ni ye. maaf diatas segala kesulitan.
EmoticonEmoticon