Thursday, March 26, 2015

Pakaian Unik Yang Sangat Menjengkelkan Paparazi

Seorang DJ bernama Chris Holmes telah mereka pakaian anti paparazzi. Pakaian ini kelihatan seperti biasa pada luarannya. Tetapi bertindak seperti pemantul cahaya apabila terkena cahaya flash.

Pakaian anti paparazzi

Pantulan cahaya yang sangat kuat daripada flash kepada pakaian tersebut menyebabkan sensor kamera dengan segera merakam pantulan yang terang daripada pakaian tersebut. Seterusnya menjadikan subjek dalam keadaan gelap. Perkara ini biasanya terjadi apabila anda menggunakan mode auto.

Kita memang sedia maklum yang kebanyakkan paparazzi ketika ini bukan sahaja menggunakan kamera dslr atau kompak, malah jugak menggunakan kamera telefon bimbit.

Boleh dikatakan kesemua telefon bimbit menggunakan mod auto. Maka atas sebab kelemahan inilah yang membuatkan pembiasan cahaya dari pantulan tadi membias pakaian subjek terlebih terang, sementara subjek pula kelihatan gelap dari yang biasa.

Masih kurang faham? Mohon tontong video di bawah..

video

BACA INI JUGA: Asal Usul Pakaian Baju Kebaya

Sumber: Lensakl.com

Blogger biasa yang menulis untuk berkongsi berita dan infomasi untuk memberi manfaat dan ilmu pengetahuan.

2 comments

waahh...makin canggih laa skg yer...leh elak paparazi...

Macam-macam diorang buat untuk mengelakkan paparazi..

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.

#senarai bloglist hilang secara misteri. rakan blogger yang ada memasukkan blog ini dalam senarai bloglist, sila 'remove' blog ni ye. maaf diatas segala kesulitan.
EmoticonEmoticon