Thursday, February 06, 2014

Coklat Campur Darah Haid Sempena Hari Valentine!


Di Jepun, Hari Valentine adalah masa di mana para gadis menghadiahkan cokelat kepada lelaki yang mereka sukai, dikenali sebagai “honmei choco” atau “cokelat luahan perasaan”.

honmei choco

Biasanya cokelat ini dibuat sendiri oleh si gadis dengan penuh cermat dan rasa cinta.

Bagaimanapun kini, tersebar cara untuk menjadikan lelaki yang disukai pasti membalas cinta mereka menggunakan cokelat yang dihasilkan itu.

Cara itu pula melibatkan perkara kotor iaitu mencampurkan darah haid, air ludah atau rambut ke dalam cokelat yang dimasak lalu diberikan sebagai hadiah.

(Baca: Tradisi Hubungan Terlarang Paling Pelik Di Muka Bumi!)

Ajaran sesat yang mula-mula dikongsikan di laman portal terkenal Naver Matome ini nyata mendapat perhatian hangat apabila diulang Tweet lebih 15,000 kali selain disebarkan di portal-portal internet.

Ramai menganggap perkara ini cuma satu pembohongan tapi bagi masyarakat Melayu yang mengetahui tentang ‘nasi kangkang’ yang dihasilkan bagi menjinakkan suami, berita ini mungkin ada asasnya.

Apa pun, para lelaki Jepun sewajarnya berfikir dua kali jika menerima cokelat daripada gadis pada 14 Februari ini. Sumber: Mynewshub

Pelakon Pondan Thailand Jadi Sensasi Internet

Lost in Thailand

Kecantikan seorang pelakon Thailand yang muncul hanya satu minit untuk satu babak dan menuturkan cuma sebaris ayat dalam filem China bertajuk ‘Lost in Thailand’ membuatkan sesiapa sahaja yang menonton tertarik padanya.

Ini membuatkan pelakon tersebut menjadi subjek carian paling utama bagi filem berkenaan mengalahkan kesemua pelakon lain termasuk watak utama.

Lost in Thailand [2]

Bagaimanapun, ramai pelayar internet kecewa dan terkejut apabila mengetahui pelakon cantik tersebut adalah salah seorang pelakon pondan terkenal di Thailand.

Lost In Thailand mendapat sambutan hangat penonton malah berjaya mencatat kutipan tertinggi dalam sejarah perfileman di China, mengalahkan The Avatar.

Lost in Thailand [3]

Menurut undang-undang Thailand, pondan atau transeksual masih dikategorikan sebagai lelaki tetapi boleh dirujuk sebagai wanita dalam dunia sosial.

Sebilangan tandas di kawasan awam negara tersebut turut mempunyai tandas khas bagi kaum ini, dikenali sebagai tandas ‘pink lotus’. Sumber: Asiaone

-Sentiasapanas.com

Add Comments

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBERIKAN KOMEN. INSYAA ALLAH SAYA AKAN KOMEN DI BLOG ANDA JUGA.
EmoticonEmoticon